IMG_2575 - kopie.JPG IMG_2578 - kopie.JPG IMG_2580 - kopie.JPG mhc-wijchen-1.jpg mhc-wijchen-2.jpg
 
Leden informatie

Speelgerechtigdheid keepers 2017-2018 KNHB

8-9

De regeling speelgerechtigdheid veldhockey voor keepers is met ingang van het seizoen 2017-2018 gewijzigd. De uitwerking is als volgt:

Een team leent in principe een keeper uit een op gelijk niveau of lager spelend team.

Lukt dit niet, dan mag er geleend worden uit een hoger team:

·         Voor teams uitkomend in de 1e klasse en hoger mag geleend worden uit een team dat max. 1 klasse hoger speelt.

·         Voor teams uitkomend in de 2e klasse en lager mag geleend worden uit een team dat max. 2 klassen hoger speelt.

Indien er een keeper wordt geleend uit een lagere leeftijdscategorie, mag het verschil maximaal 2 klassen zijn ongeacht de leeftijd van de keeper (er komt dus niet nog een extra klasse bij).

Extra toelichting: In de tabel klassegrenzen regels speelgerechtigdheid veldhockey 2017-2018 zie je dat de 1e Klasse D-jeugd gelijk staat aan de 2eKlasse C-jeugd. In dit geval gaan we bij een keeper uit van de klasse in de eigen leeftijdscategorie voor het bepalen van de speelgerechtigdheid. Dit houdt dus in dat de keeper met D-leeftijd, uitkomend in de 1e klasse, maximaal uit mag komen in de 3e Klasse C-jeugd (= 1e Klasse + max. 2 klassen verschil).

NB. Ook voor keepers in de junioren-, jong senioren- en veteranenteams zijn leeftijdsgrenzen bepalend.

Voor keepers is het aantal eigen spelers (zoals vermeld onder uitgangspunten invallen bij een lager spelend team) niet van toepassing! NB. Het gaat in deze regeling om vaste keepers.