Senioren

Wedstrijdverslag Heren 1

Nieuws afbeelding 5-11

Winst voor Heren 1 op eigen veld

Na wekenlang geen thuiswedstrijd te hebben gehad, werd er afgelopen zondag weer op eigen veld gespeeld. De tegenstander van Wijchen Heren 1 was dit keer Cranendonck. Op papier stond Wijchen er beter voor en thuiswedstrijden lijkt het team van Angelique Sonnemans altijd wat beter af te gaan. De perfecte ingrediĆ«nten voor een winstpartij dus. En gewonnen werd er.

De aangename temperatuur maakte het een extra mooie speeldag. Vlak na het eerste fluitsignaal brandde de strijd los. Een paar halve kansen voor de mannen van Wijchen leverde niks op. Tot het moment dat er strafcorners werden behaald. Tweemaal was het Hugo Fraij die de bal achter de doelman van Cranendonck kreeg, nog voor de 20ste minuut. De snelle 2-0 voorsprong voelde comfortabel voor het thuisteam. Eindelijk openden zij een keer de score en zouden zij het wedstrijdbeloop bepalen. Cranendonck creĆ«erde in de eerste helft geen noemenswaardige kansen, waardoor er bij een 2-0 stand gerust werd.

Wijchen begon richting het eind van de eerste helft steeds minder goed te spelen. Na de rust leek het ideale moment om zich te herpakken. Maar dat lukte slecht. De Wijchenaren domineerden niet meer zo sterk als in de eerste helft, maar dat weerhield Hugo Fraij niet om nog een keer te scoren uit de strafcorner. Bij een 3-0 voorsprong was de wedstrijd gespeeld. Vlak voor tijd maakte een Cranendonckse spits nog één tegentreffer waarmee hij de definitieve eindstand op 3-1 bracht.

Man of the match werd Bram van Rijssen. Samen met zijn collega-verdedigers beperkte hij het aantal doorbraken van hun tegenspelers tot het minimale. Ondanks de winst waren veel spelers uit de Wijchense formatie ontevreden. Er waren te weinig goals gemaakt en het spel in de tweede helft gaf geen aanleiding tot tevredenheid. De komende weken staan twee pittige uitwedstrijden op het programma, met volgende week de kraker tegen Meerssen Heren 1. De volgende thuiswedstrijd laat weer even op zich wachten. Deze wordt gespeeld op zondag 25 november om 14:45.