IMG_2575 - kopie.JPG IMG_2578 - kopie.JPG IMG_2580 - kopie.JPG mhc-wijchen-1.jpg mhc-wijchen-2.jpg
 
Senioren

Wedstrijdverslag Heren1

Nieuws afbeelding 9-9 Na een korte zomerstop en een voorbereidingsperiode vol oefenwedstrijden waren de heren van MHC Wijchen er klaar voor. Eersel H1 was de eerste tegenstander van het seizoen. Het werd een spannende wedstrijd waarin de Wijchense heren de drie punten uiteindelijk in eigen huis wisten te houden. 


 

Wijchen begon sterk aan de wedstrijd en het was al snel duidelijk dat Eersel naar Wijchen was gekomen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Door ver in te zakken wisten ze veel kansen van de Wijchense heren te verdedigen. Ondanks dat het duidelijk de overhand had, wisten ze dit niet om te zetten in doelpunten. Verschillende doelpogingen, van onder andere de teruggekeerde Sander Tijssen, werden gestopt. 

In het tweede kwart was het zelfs Eersel dat als eerste wist te scoren. Een strafcorner werd in eerste instantie goed gestopt door keeper Gijs Castelijns, maar nadat de bal niet kon worden weggewerkt kwam hij terecht in de stick van een oplettende spits van de tegenstander. Hierdoor leek de droom van het nieuwe herenteam van Eersel waarheid te worden. Coach Slaats was duidelijk in de rust, het plan moest worden bijgesteld om de winst binnen te halen. 


Wijchen kwam dan ook sterker uit de kleedkamer, maar scoren lukte nog niet in het derde kwart. In het laatste kwart haalde Guus Megens met een actie over de achterlijn een strafcorner. Lars Wortelboer wist met deze strafcorner de keeper te verschalken door de bal in de rechter kruising te slepen. Met nog 10 minuten op de klok gaf dit de Wijchense heren voldoende vertrouwen om alsnog voor de winst te gaan. Uiteindelijk was het een opzettelijke overtreding van Eersel, die nodig was om te voorkomen dat Tim de Groot kon scoren, die zorgde voor een strafbal. Het was opnieuw Lars Wortelboer die deze wist te verzilveren, ditmaal in de linker kruising. Het publiek was uitzinnig en de eerste drie punten werden gevierd op eigen veld. 


 

Volgende week zal Wijchen H1 uit tegen Deurne spelen. Zondag 22 september spelen de Dames en Heren van Wijchen opnieuw tegelijk thuis, waardoor er weer sprake zal zijn van de inmiddels bekende ‘SuperSunday’.