IMG_2575 - kopie.JPG IMG_2578 - kopie.JPG IMG_2580 - kopie.JPG mhc-wijchen-1.jpg mhc-wijchen-2.jpg
 
Senioren

Wedstrijdverslag H1

14-9
Wijchense hockeyers redden punt in laatste seconden
Afgelopen zondag stond de tweede wedstrijd op het programma voor de mannen van MHC Wijchen Heren 1. In deze thuiswedstrijd waren de Eindhovense studenten van Don Quishoot de tegenstander. Er werd een hoog niveau gehaald waarna de punten eerlijk verdeeld werden tussen de teams.

In de eerste helft regende het al snel halve kansjes over en weer. Het loopwerk van het dynamische middenveld van de Eindhovenaren werd teniet gedaan door de Wijchense spelers. Toch kwamen zij een enkele keer erdoorheen en leidde dat nog in het eerste kwart tot het eerste doelpunt (0-1). In het tweede kwart leden beide teams grote verliezen toen de aanvoerder van de Eindhovense studenten en Guus Megens uitkomend voor Wijchen, beiden uitvielen met een blessure. Tot scoren kwamen beide teams daarna niet tot het rustsignaal.

In het derde kwart slopen er bij beide teams wat foutjes in waardoor er meer doelpogingen en strafcorners werden weggegeven en een drietal gele kaarten werd uitgedeeld. Zo werd het een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. Het lukte de Wijchenaren echter niet om op gelijke hoogte te komen en de mannen van Don Quishoot niet om hun voorsprong uit te bouwen. Het vierde kwart beloofde daarom nog spektakel. En dat kwam er. 5 minuten voor het eindsignaal wilden de studenten hun buit veilig stellen door verdedigend te spelen en voor de hoge bal te kiezen. Wijchen bleef in tegenstelling tot hun tegenstander wel hockeyen. Zo lukte het spits Tim de Groot een strafcorner in de allerlaatste speelminuut te veroveren. Dit was dé uitgelezen kans voor Lars Wortelboer om zijn team op gelijke hoogte te brengen en één punt in Wijchen te houden. En niets minder dan dat deed hij dan ook (1-1).

Net als een week eerder speelden zij een sterke tweede helft. De Wijchenaren mogen echter blij zijn met het punt wat zij zondag nog veilig wisten te stellen tegen Don Quishoot. Volgende week is Boxmeer de tegenstander in een uitwedstrijd. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Wijchen Heren 1 wordt gespeeld op zondag 27 september vanaf 14:45 tegen de mannen van Liberty (Dongen).